zondag 19 december 2010

Zal technologie ons uit het rusthuis houden?

Het volledige artikel in PDF (gepubliceerd in het magazine "Sociaal" in oktober 2010) vindt u hier.

Door de vergrijzing zullen we allemaal langer thuis moeten blijven wonen, en dat willen we meestal ook. Tenminste, als we omringd worden door de juiste zorgen en diensten. Ook het zorgproces zal efficiƫnter moeten worden georganiseerd, aangezien het vinden van geschoold en gemotiveerd verplegend personeel in de toekomst steeds moeilijker zal worden.


Als we door het inzetten van technologie enkele jaren langer thuis kunnen blijven voor we naar een serviceflat of rusthuis gaan, betekent dit op de totale Belgische bevolking een significante stap voorwaarts om het tekort aan bedden in de verzorgingssector weg te werken. Kan technologie ons helpen om comfortabel ouder te worden in onze eigen omgeving, zodat we er langer kunnen blijven?


Door gebruik te maken van een touchscreen met een internetverbinding, kunnen zeer eenvoudige toepassingen met betrekking tot communicatie, informatie en dienstverlening worden aangeboden. Hierdoor zullen bepaalde behoeften van mensen die ouder worden en toch thuis willen blijven wonen, kunnen worden ingevuld. Naarmate men ouder wordt kunnen aan dit platform zorggerelateerde diensten worden toegevoegd, zodat het platform ‘meegroeit’ op maat van de gebruiker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten