vrijdag 9 april 2010

Provincie reikt eerste innovatiepremies uit

HASSELT - Gisteren zijn de eerste innovatiepremies van het Limburgse provinciebestuur uitgereikt, door gedeputeerde Marc Vandeput. Met de premie wil de provincie creatieve Limburgse ondernemingen de kans geven om een innovatief concept te laten onderzoeken door een universiteit of kennisinstelling. De eerste bedrijven die de premie krijgen zijn The Astyre Group en Aristoco.

ARISTOCO

ARISTOCO is een spin-off bedrijf van het Expertisecentrum voor Digitale Media in Diepenbeek. Het bedrijf is gespecialiseerd in softwareproducten en -oplossingen voor touchscreens. Onder de naam 'CUBIGO' ontwikkelde het bedrijf een internet-gebaseerd platform waarmee allerlei toepassingen op eenvoudige manier kunnen worden aangeboden op allerlei touchscreens. De technologie mikt onder meer op oudere mensen die weinig ervaring hebben met computers of op zoek zijn naar gemak en comfort. Dankzij de innovatiepremie kon de aanvaarding van deze technologie bij zijn doelgroep onderzocht worden.

In samenwerking met enkele bedrijven die reeds actief zijn in de zorgsector, zoals Fifthplay en Essec, worden momenteel een aantal pilootprojecten opgestart. Bedrijfsleider Geert Houben: "Oudere mensen vinden technologie vaak te moeilijk en hebben nood aan eenvoud, en dat is exact wat CUBIGO is. Met onze oplossing kan men zeer eenvoudig berichten sturen, online boodschappen doen, evenementen zoeken of het nieuws lezen. De eerste reacties van de gebruikers zijn zeer positief."

www.aristoco.com
www.cubigo.com

Door: Guido Cloostermans
Het Belang van Limburg
09-04-2010

Het artikel in PDF vindt u hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten