donderdag 28 oktober 2010

Een touchscreen in de keuken. Ook voor jou?

In veel nieuwe keukens die de dag van vandaag worden geinstalleerd wordt een TV geplaatst. Op die manier kunnen jonge mensen die weinig tijd hebben gewoon hun favoriete TV-programma volgen terwijl ze aan het koken zijn. Ook bij oudere mensen die veel tijd doorbrengen in de keuken zien we deze trend terugkomen. Wat als het scherm in de keuken nu eens meer was dan een TV, maar een echt multimedia toestel waar je ook andere dingen mee kan doen?Neem bijv. recepten op internet. Hét grote probleem met recepten op internet is dat ze in principe veel te ver af zijn van de keuken. Ofwel moet je naar de bureau waar de computer staat, je zoekt naar een leuk recept, en dan... Ofwel leer je het vanbuiten (veel succes), ofwel print je het af (op 4 bladzijden: op het eerste staat alleen de titel en een halve foto, op het tweede en derde de ingredienten en de bereiding en het vierde is een wit blad met bovenaan enkel de datum).
Een andere mogelijkheid is een laptop mee in de keuken nemen en met je vuile vingers de cursor door het internet te navigeren op zoek naar lekkernijen. En als je een URL wilt ingeven wordt ook je toetsenbord vuil. En dan moet je tussen alle banners door het recept nog vinden. En dan valt je laptop uit omdat je vergeten was hem in de stroom in te steken. Enz. Heb je nu nog zin in digitale recepten?


Stel dat er nu eens een touchscreen in de keuken zou staan/hangen waarmee je heel eenvoudig met je vinger het weerbericht kan bekijken, de laatste nieuwtjes lezen, berichtjes sturen, familiekalender bijhouden, radio luisteren, filmpjes bekijken, spelletjes spelen, boodschappenlijstje bijhouden, reportages van het nieuws bekijken enz.? Zou dat niet handig zijn?

En juist ja, ook recepten opzoeken. Met filmpjes. Die je op pauze kan zetten na iedere stap, zodat je het gerecht perfect kan volgen en namaken. En dat je het gerecht ook nog eens eenvoudig naar een vriendin kan sturen. Of de ingredienten aan je boodschappenlijstje kan toevoegen. Dat je dan direct naar Colruyt of Delhaize kan sturen. Enz.

Ga maar naar eens naar www.cubigo.com, waar je gratis kan registreren. Je zal zien dat de toekomst zeer dichtbij is.

3 opmerkingen:

 1. Wel.. Nu is het zo dat je in de keuken tijdens het koken juist veel vette vingers, etc. gaat krijgen op je scherm. Een touchscreen lijkt me dan toch niet echt zo'n goed idee..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zijn de touch screens voorzien van een nano-laag vet afstotend materiaal?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is een goeie opmerking. Gelukkig bestaan er de dag van vandaag capacitieve touchscreens, waarbij er geen 'rand' meer nodig is (zoals bijv. de iPhone). Dit zorgt ervoor dat het scherm heel eenvoudig af te vegen of te poetsen is. De meeste touchscreens werken met een glasplaat of plastic folie, dus met bepaalde producten eenvoudig te poetsen.

  Beter het scherm vuil maken dan het toetsenbord van je laptop bijvoorbeeld lijkt mij. Het beste is nog altijd om een handdoekje in de buurt te hebben om je handen (een beetje) af te vegen :o).

  BeantwoordenVerwijderen