vrijdag 1 oktober 2010

Er is geen goede software voor touchscreens!

Heeft u ook al gemerkt dat touchscreens in alle maten, vormen, kleuren en gewichten de markt aan het veroveren zijn? Bijna elke GSM heeft tegenwoordig een touchscreen, je hebt de wonderkinderen van Apple (iPod Touch, iPhone en iPad), en iedere zichzelf respecterende computerfabrikant heeft een touchscreen PC  of tablet in zijn gamma opgenomen. Touchscreens zijn niet alleen intuitiever, ze zijn ook nog eens veel leuker dan het traditionele muis en toetsenbord, waar het overgrote merendeel van ons is mee opgegroeid. En zeg nu zelf, zo een touchscreen heeft toch ook nog eens een hoger 'gadget' en 'high-tech' gehalte, is het niet?

Nu is er door deze snelle evolutie echter, naast de kleine minpuntjes als 'touchscreens zijn niet te gebruiken door blinden' en 'touchscreens worden heel snel vettig', een iets groter probleem ontstaan: er is geen goede software voor touchscreens. Bekijk onderstaand filmpje maar eens, tussen minuut 2:30 en 4:00.In het filmpje wordt exact aangehaald waar het over gaat: momenteel zijn er geen goede toepassingen voor touchscreen PC's en tablets, vooral diegene die op Windows 7 draaien. Ok, je hebt de iPad met de AppStore en je hebt Android met de Market, maar dit zijn operating systems gemaakt voor mobiele apparaten als telefoons en kleine tablets. Wat als je morgen een HP Touchsmart 23'' Touchscreen PC met Windows 7 koopt? Juist ja, er is geen 'winkel' voor het kopen van touchscreentoepassingen. HP zou hier wel mee bezig zijn, maar dit zullen zeer eenvoudige en beperkte applicaties zijn.


De reden van dit gebrek aan aangepaste touchscreen software is het feit dat muis en toetsenbord jaar en dag de scepter hebben gezwaaid. Waardoor zowel Windows als zo goed als alle websites op het internet zijn gemaakt voor muis en toesenbord. En dat is exact een van de redenen waarom we CUBIGO hebben gebouwd.
Nog een artikel dat deze stelling bevestigt vind je hier.


CUBIGO is een webtoepassing die volledig gemaakt is om te gebruiken op touchscreens. Elke element van de user interface (knoppen, lijsten, inputvelden enz.) zijn zo gemaakt dat ze met de vinger te gebruiken zijn. (dus groter dan de traditionele interfaces die met de muis worden bediend). Ook is er een zogenaamd 'on-screen' toetsenbord aanwezig, zodat ook tekst met de vinger kan worden ingegeven. Een bijkomend voordeel van het gebruik van grotere elementen is dat de toepassing ook zeer eenvoudig te bedienen is met de muis.

Neem zeker eens een kijkje op www.cubigo.com. Dit is immers een softwareplatform voor touchscreens, met allerlei nuttige toepassingen. Met de komst van allerlei touchscreens PC's en tablets kan dit wel eens zeer nuttig zijn!

3 opmerkingen:

  1. Denk je nu echt dat Android platformen niet geschikt zijn voor grotere touchscreens + dat jullie het beter zouden doen dan een HP? Good luck.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nog even de vorige post in perspectief plaatsen: Good luck en dat is echt gemeend. Ik hoop dat je er in slaagt. Ik denk alleen dat het moeilijk zal worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Geloven in een idee, in zijn marktwaarde en groeipotentieel, naast een goeie communicatie- marketingstrategie zijn basispunten waaraan de mensen achter Cubigo meer dan voldoen.

    BeantwoordenVerwijderen